sunnuntai 1. marraskuuta 2009

Money, money, money!

Kuten aiemmin kerroin, leikkasin pankki/luottokorttini kahtia ja operoin käteisen rahan turvin. Jos tulee tiukka paikka, voin siirtää netissä rahaa lasten tilille ja he voivat hakea rahaa minulle tai maksaa ostokset puolestani.

BLOGitse kysyi, eikö rahan hakeminen ole hankalaa. Kyllä ja ei. Kyllä, sillä joudun ihan fyysisesti kävelemään pankkiin ja nostamaan rahaa. Lisäksi minun on arvioitava paljonko tarvitsen rahaa ja pankit ovat avoinna vain päiväaikaan. Ei, sillä pankki on työmatkan varrella.

Rahan hakeminen on sen verran muka-hankalaa, että olen joinakin päivinä jättänyt pankissa käynnin seuraavalle päivälle. Niinä päivinä kun minulla ei ole ollut rahaa, en ole mennyt kauppaan, en toki muutenkaan käy kaupassa joka päivä. Ja silti käyn ostoksilla useammin kuin tarvitsisi, koska joskus iltaisin tekee mieli jotain mitä kaapissa ei juuri sillä hetkellä ole.

Kahden viikon vaatimattoman kokemuksen perusteella voin todeta, että mistään en ole jäänyt paitsi. Eikä mikään ole loppunut kesken. Rahaa on säästynyt paljon, varsinkin kun otin viime viikon risteilylle mukaan vain 50 euroa. Korttiaikana olisin ostanut hajuvettä, ihonhoitotuotteita ja meikkejä usean satasen edestä. Vaikka juuri nyt en tarvitse mitään. Olin maksanut matkan ja ruuat jo ennen matkaa, joten se viisikymppinen meni ihan vaan juomiin. Hyvin riitti.

Kuun puolivälissä tiedän paljonko rahaa on mennyt ruokaan. Kirjoitan sitten miten on mennyt.

2 kommenttia:

  1. Projektiasi on mielenkiintoista seurata.
    Me kaymme taalla kaupassa kerran viikossa.
    Suomessa tuli useammin kaytya lahikaupassa ja sepa vasta oli kallista koska 'aina' piti muka ostaa sita ja tuota joka muistui mieleen siella kaupassa.
    Meilla on ostoslista jota taytetaan kun huomataan jonkun loppuneen.
    Lista kourassa ja vain 1xvko kauppareissu saastyy rahaa + aikaa + vaivaa.

    Jatkoa odotellessa,
    mukavaa alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
  2. ... mielenkiintoista. Rahan käyttö olisi minullakin syytä laittaa suurennuslasin alle... nyt kun sitä varsinkaan ei ole. :)

    VastaaPoista