sunnuntai 4. lokakuuta 2009

Eksä ja se ämmä

Eksä on sitten muuttanut naapuriin. Käytännössä melkein meidän etupihalle. Hän pysäköi autonsa 'piiloon', joka on kyllä säälittävä yritys. Talomme ikkunasta näkee lähes joka neliösentin naapurin pihasta. Eksä pysäköi auton roskiksen taakse, tavallinen omakotitalon roskis peittääkin citymaasturin hyvin :)

Kävin päivällä toimittamassa erästä asiaa erään naapurin kanssa. Jäin hetkeksi juttelemaan eteiseen ja sinä aikana se ämmä soitti tälle naapurille. Ehkä puhelun aika oli sattumaa, mutta epäilen sitä.

Tulin ajatelleeksi asioita heidän kannaltaan: kumpikaan ei näyttäydy ulkona, edes pihahommia tehden, naapurit eivät käy juttelemassa, heitä ei kutsuta yhteisiin juhliin, jne. Varmasti jossain vaiheessa heille tulee mieleen, kannattiko.

Olen mielessäni harmitellut sitä, että he eivät ole muuttaneet pois. Vasta tänään tajusin, että heillä ei ole varaa muuttaa. Eksä omistaa velkaisen kesämökin, eikä selviä yhtään suuremmasta velasta ja ämmä omistaa puolet ok-talosta, lapset omistavat toisen puolen. Kesämökki on eksälle tärkeä, enkä voi kuvitella hänen myyvän sitä. Ja ämmä taas ei voi myydä taloa, josta omistaa puolet, koska lapset asuvat siinä. Tuossa tilanteessa täytyy vaan jatkaa piileskelyä.

Minä tunnen päässeeni yli eksästä. En vihaa heitä muun syyn takia kuin heidän tekemänsä petoksen vuoksi. Silloin kun kysyin kummaltakin erikseen, onko heillä suhde, kumpikin kielsi. Ja he antoivat minun ihmetellä omaa pahaa oloani ja ajatella, että olen tullut hulluksi, tai että olen ainakin pahasti häiriintynyt. Syytin itseäni tuntemuksistani ja yritin parantaa itseäni lukemalla kaikenlaisia itsehoito-oppaita.

Tänäänkin iltapäivällä eksä ajoi ämmän pihaan ja muistin, että ruuan on oltava valmiina kun hän tulee aamuvuorosta. Sen jälkeen hän menee nukkumaan, koska hän menee yöksi töihin. Nukkumisen ja työvuoron alun välisen ajan hän vetelehtii sohvalla, varsinkin kun on Formula-viikonloppu. Tunsin suurta helpotusta siitä, että minun ei tosiaankaan tarvitse odottaa ruuan kanssa. ja sitten hiipiä kun hän nukkuu.

***Olen vihdoin vapaa ***

1 kommentti:

  1. voi kiesus! Aikuiset ihmiset.
    Miten ihmisista voi tulla seksin kautta myos muuten kusipaita?
    Siis kun on suhde > seksia > jaa kiinni > tulee ero > pettanyt pari alkaa aivottoman yhteiselaman. Luulisi, siis luulisi, etta naisella olisi tuossa kohtaa niin kova syyllisyys ja paine ettei kestaisi asua noin lahella.
    Ja mites skidit nyt voi, mietin, mutta ehka selviaa kun luen posteja eteen pain...

    VastaaPoista