keskiviikko 28. lokakuuta 2009

Hotelliasumista

Hotelliasuminen on taas päässyt vauhtiin. Saavuin hotelliin tänään illalla ja lähden kotiin perjantaina. Olisin mennyt lenkille, mutta täällä päin Suomea sataa räntää ja tuulee navakasti. Istun sitten täällä huoneessani jo kolmatta tuntia.

Aikani kuluksi kirjoitan ystäville sähköposteja, luen blogeja ja surffaan netissä. Seuraamieni blogin pitäjät ovat hätää kärsimässä kun minä lähetän kommenttilaatikoihin syväluotaavia analyysejä :)

Tein kuukausi sitten (itselleni) rohkean päätöksen ja luovuin pankkikortista. Päätökseni johtuu siitä, että vaikka ansaitsen hyvin (tai ehkä sen vuoksi?), myös menot olivat päätä huimaavan suuret. Kuukausittain turhuuteen sijoittamalla summalla olisi ruokkinut keskikokoisen afrikkalaiskylän puolen vuoden ajan. Tai jotain.

Kesän ajan seurasin menoja tilikirjan avulla (otin pohjan Marttojen sivuilta, muokkasin vähän). Sitten katsoin paljonko turhaa tulee ostettua ja päätin että puolitan turhuuteen sijoittamani rahat. En pystynyt pitämään päätöstäni, koska maksoin ostokseni kortilla. Tällöin ostoksieni hinnalla ei juuri ollut väliä. Jotenkin en hahmottanut kaupassa ollessani paljollako ostan ja joka kerta kauppalasku oli satasen paikkeilla. Vaikka olisin käynyt ostoksilla joka päivä.

Koska tiedän, että en tarvitse kaikkea sitä mitä ostan, leikkasin pankkikortin (ja samalla luottokortin) kahtia ja siirryin käteisen rahan käyttöön. Haen pankista rahaa kerran viikossa ja sillä pitää pärjätä. Ennen kauppaan lähtemistä teen ostoslistan ja arvioin paljonko rahaa tarvitaan. Sitten vaan menen kauppaan ostoslistan ja täsmärahan kanssa. Kun ei ole korttia mukana varmuuden vuoksi, en voi poiketa ostoslistasta.

Jatkan kokeilua vuoden loppuun ja katson miten meni. Tuloksesta riippuu se, jatkuuko kortiton elämä vai ei.

3 kommenttia:

  1. hienoa! sina et vaan puhu/kirjoita vaan myos toimit!
    Sopisi samanlainen kaytanto monelle ihmiselle, ympari maailman. Kortit on vieneet monet todella pahaan taloudelliseen tilanteseen...

    Odotan mielenkiinnolla mita ongelmia kenties matkan varrella tulee,
    esim. joudutko lainaamaan kaverilta jos menet yllattaen viinilasilliselle tms. mihin et ole 'viikkovarautunut'...
    Hyva idea!

    ps. sinulle myos toive: tahan kommenttimuotoon ei voi ruksia jos haluaa seurata miten viestiketju etenee...

    VastaaPoista
  2. Raportoin kyllä. Ja itse asiassa heti on raportoitavaa: täällä maailmankolkassa säästöpankki on auki kassatoimintoja varten klo 10-14! En tiennyt sitä, vaan oletin voivani käydä tänään pankissa nostamassa rahaa illan rientoja & paluumatkan bensoja varten.

    Onneksi minut oli kutsuttu asiakastapaamiseen, josta juuri kotiuduin. Jos minulla olisi ollut rahaa enemmän kuin nykyiset 75 c, olisin nyt juomassa vielä yhtä.

    Huomenna olen varmasti onnellinen supistetuista pankin aukioloajoista.

    PS yritän viikonlopulla muokata kommenttimuotoa.

    VastaaPoista
  3. Nonni. Eli ihan hyvin toimii toistaiseksi!
    Mutta eiko siita pankissa ravaamisesta tule hirveasti vaivaa?
    Maksaako se nykyaan jotain kun nostaa pankista tiskilta rahojaan?

    VastaaPoista