perjantai 4. syyskuuta 2009

romuja

En sitten jutellut poikien kanssa erikseen kun eksän autoa ei näkynyt sen yhden kerran jälkeen. Tyttö tulee kotiin hyvin myöhään sunnuntai-iltana, joten maanantai on hyvä aika pitää perheneuvottelu. En ole vielä keksinyt miten esitän asian.

Silloin kun eksä tuli ensimmäistä kertaa naapuriin, pihavalot sammutettiin hyvissä ajoin ja kaikki kadun puoleisten ikkunoiden kaihtimet suljettiin. Mahtaa olla upeaa piileskellä naapureilta piilossa, itsekunnioitus on huipussaan tuollaisilla ihmisillä!

Minulla on talon alakerrassa lämmin autotalli, jonne on käynti myös sisäkautta. Tallin lattia on laatoitettu ja siellä on lattialämmitys. Eksä on pitänyt sitä verstaana, eikä siellä ole pidetty autoja satunnaista autoremonttia enempää. Lupasin tallin pojille 'treenikämpäksi'. Kumpikaan ei soita mitään, mutta heillä on tv-pelejä (pleikkarit, wii, nintendo), treenipenkki painotankoineen, nyrkkeilysäkki ja pöytätennispöytä. Kolme viimeistä on säilytetty autotallissa ja käyttö on ollut vähäistä, koska siellä on ollut se verstas. Ja tv-pelien käyttö on ollut rajoitettua, koska ne ovat kiinni olohuoneen telkkarissa. Nyt heillä on mahdollisuus ottaa ne kaikki käyttöön.

Pojat ovet lupauksen jälkeen innolla siivonneet autotallissa. He laittoivat ulos kaksi kuormalavaa ja kantoivat sinne kaiken mitä ei tarvita: puolityhjät maalipurkit, sementtisäkit, laatikot, säkillisen pyyhkeitä ja lakanoita (eksän räteiksi säästämiä) ja vaikka mitä. Autotallissa on myös vanha jääkaappi-pakastin. Eilen illalla he pesivät autotallin lattian ja jääkaapin. Oli muuten ensimmäinen kerta kun näin jääkaappia pestävän painepesurilla :) Tänään he ostivat sohvan ja pari mattoa kierrätyskeskuksesta. Yhteensä 40 euroa.

Illalla he aikovat pestä lattian uudelleen ja järjestellä paikkoja. He ovat piirtäneet paperilla kämppänsä pohjapiirustuksen ja siihen sisustuksen. Sisältä he aikovat viedä television, joka nyt on keskimmäisen huoneessa sekä kaikki tv-pelit. Saa nähdä kelpaako tytön karaoke mukaan!

Kun teimme eropaperit, sanoin eksälle, että hänen pitää viedä myös kaikki romunsa mukanaan. En suostu siihen, että hän vie kaiken käyttökelpoisen ja jättää minulle jätteet hävitettäväksi. Hän lupasi. Aikaa on kulunut kaksi kuukautta, mutta mitään ei ole tapahtunut. Minulla on vieläkin hänen autonsa talvirenkaat, Kubotan puskulevy ja joku muu lisävaruste, ja sitten ne romut. Laitoin tänään eksälle viestin, jossa muistutin lupauksesta ja pyysin häntä hakemaan kaiken ensi viikolla. Ei vastausta.

Minua välillä ottaa päähän kun olen tällainen nössö: en osaa tulitta täydeltä laidalta ja antaa eksälle takaisin. Olen vaan hienotunteinen ja yritän ajaa asioita fiksusti eteenpäin. Jopa tällaisen kohtelun jälkeen! Paskamaisempaa temppua on vaikea keksiä, kummaltakaan eksältä.

Eksä ja se ämmä palakoon helvetin tulessa, langetan maailman kiroukset heille ja tulkoon huono onni heidän osakseen.

Siitä saivat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti